Maridatges, PRODUCTES

Maridatges: Sushi amb cava

El cava no és només per ocasions especials. Ens agrada que ens acompanyi en els moments de celebració, però també al nostre dia a dia, perquè som dels que pensem que tot es pot prendre amb cava.

I per començar, l’hem pres amb un dels nostres plats preferits: el sushi.

Sabies que ‘sushi’ en realitat significa “agri” en japonès? Fa referència a l’arrós banyat en vinagre, sucre i sal, que mengem junt al peix. És el plat estrella del Japó, on hi ha fins i tot una Universitat dedicada a aquest art culinari: per arribar a ser Itamae (com es diuen els chefs que cuinen sushi) els estudiants estan dos anys instruint-se en com cuinar-lo i després, tres anys aprenent l’elaboració dels peixos. En total, cinc anys dedicats a l’estudi del sushi, per acabar reconeixent fins i tot la qualitat del peix només veure’l. A més, és una universitat on només poden anar homes, ja que al Japó no deixen que les dones cuinin sushi. La seva teoria és que les dones tenen la temperatura de les mans més altes i per tant alteren el sabor de l’arrós, i tot i que científicament s’ha demostrat que és una teoria falsa, moltes noies que volen cuinar sushi han de marxar del seu país.

 

Com es menja el sushi? 

Tradicionalment, el sushi típic és el de tonyina, encara que els més solicitats a Europa són els de salmó i alvocat. Al Japó no hi ha alvocat, i van ser els noruegs els que van introduir el salmó als anys vuitanta.

A més, els japonesos el mengen amb les mans i en ordre: comencen pel peix amb el sabor més lleuger i van augmentant fins arribar al més fort (és a dir, dels peixos blancs als rosats i finalment als vermells). També el combinen amb jengibre, entre peça i peça per poder disfrutar de cada sabor des de zero.

Combinat amb Vallformosa Col·lecció Pinot Noir

Hem triat el Vallformosa Col·lecció Pinot Noir, un cava floral, afruitat i alegre per combinar-lo amb aquest plat . A més, és un cava que marida perfectament amb el peix, així que és l’acompanyant perfecte.

 

Us animeu a provar-lo?